Lehed

pühapäev, 3. mai 2015

Fenkoli- kartulipuder

Sain endale väärt raamatu- Potiemanda parimad palad. retseptid on veidi teise nurga alt, kui tavalised. Tegemise õpetused lühikesed ja konkreetsed. Siit siis selline kartulipuder. Kartsin küll, et fenkol jääb liialt pealetükkiv, aga kadus pudrusse mahedalt ära.

Fenkoli- kartulipuder

600 g kartuleid
2 sl võid
1 keskmine fenkol
100 ml hakitud porrut
200  ml 35 % koort
0,5 tl fenkoliseemneid
soola- pipart

Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees. Sulata potis või , kuumuta selles hakitud fenkol ja porru ja seemned. Lisa veidi soola ja pipart. ja vähenda kuumust. Lase haududa umbes 20 minutit- kuni fenkol on pehme. Kurna kartulid, lisa koor ja tambi pudruks. Lisa sellesse fenkolisegu ja maitsesta.

Kuna mul oli järgi veel peotäis karulauku, siis lisasin seda porru asemel kõige lõpus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar