Lehed

esmaspäev, 18. mai 2015

Lillkapsast

Makaronivorm juustu ja lillkapsaga

1 tkSuur lillkapsas
500 g Maccheroni pasta
400 Sulatatud juust (nt Merevaik)
350 gŠveitsi juust
1 tkKüüslauguküüs
2 tkSaia- või sepikuviil
Petersell või rukola
30 gSulavõi


Pehme või vormi määrimiseks




Vali paraja õõnsusega pastasort, mis imaks endasse koorese kastme. Mulle meeldib, et koosluses on lillkapsas – seda mitte ainult toiteväärtuse, vaid ka maitsekerguse tõttu. Rooga on hea eelmisel päeval ette valmistada – maitsed ühtlustuvad üha täiuslikumaks. Kui leiad roasse helerohelise Romanesco kapsa, siis sünnib eriti hõrk värvidemäng.

1. Tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta õisikud vahukulbiga keeduveest välja ja jäta ootele.

2. Jätka samas vees makaronide keetmist. Kui need on parajalt pehmed, nõruta veest, kuid säilita keeduvesi järgmise etapi teostamiseks.

3. Sega suuremas kausis (mis mahutaks keedetud pasta ja lillkapsa) sulatatud juustu hulka nii palju kapsa ja pasta keeduvett, et kogusest piisaks kapsa ja pasta kokkusegamiseks. Lõpptulemus peab olema hästi niisutatud. Sega hulka riivitud juust ning vala ohtra võiga määritud küpsetusvormi. Tasanda pind. Võid roa sellisena järgmise päevani ootele jätta.

4. Purusta köögikombainis saiaviilud peeneks hakitud küüslaugu ja peterselliga ühtlaseks. Lisa sulavõi ning sega. Puista see ühtlase kihina vormiroa peale. Küpseta 200 0C ahjus ligi 20 minutiga kaunilt kuldpruuniks. 


Kuna lillkapsast- makaroni jäi veidi järgi, siis segasin talle juurde praerasva ja karulauku. Nii tuli veidi teisem eine. Ja loomulikult jätkus seda kõike nädalaks...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar