Lehed

reede, 15. mai 2015

Lahtine pirukas

Karulaugu- peekoni- quiche.

Põhi: 100 g võid
1 tl soola
1 munakollane
1 tl paprikapulbrit
200 g nisujahu
200 ml vett

Täidis:
150 g suitsupeekonit
suur peotäis karulauku
200 g tomateid
400 ml kohvikoort
3 muna
soola, pipart

Sega põhi kokku ja lase 20 minutit külmas seista. Rulli- laota võitatud vormi põhja. Prae peekonitükid ja lõigu tomatid. aseta nad kihiti põhjale ja puista üle karulauguga. Kõige peale kalla koore- muna segu. Küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni muna on tardunud.
Põhja võib ka kergelt eelküpsetada.

Põhja retsept pärit raamatust "Potiemanda paremad palad". Täidiseks sain inspiratsiooni Jamielt. Tal oli küll tegemist spinatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar