Lehed

pühapäev, 17. mai 2015

Suvikõrvitsa krõpsud ja saviahju lavašš

Suvikõrvitsa krõpse hakkasin mälu järgi tegema juba laupäeval. Aga temperatuur oli liiga madal ja rasva liiga palju. Pühapäeval guugeldasin retsepti ja küpsetasin üle. Eks järgmine kord õnnestub.

Suvikõrvitsa krõpsud

suvikõrvits
soola, rosé pipart
õli

Lõika suvikõrvits hästi-hästi õhukesteks viiludeks. Piserda küpsetuspaberile õli, aseta sellele ühekordselt suvikõrvitsaviilud, piserda üle uuesti õli ning kergelt maitseainetega. Küpseta pöörõhuga režiimil 100 kraadi juures umbes tund või veidi rohkem (seni kuni need muutuvad juba meeldivalt kuldseks), vahepeal võid viile ümber pöörata, et need kiiremini valmiks.

Juustu ja karulauguga lavašši tegin ka paar- kolm nädalat tagasi, kui talgulised küttepuid tegid. Siis sai see nii ruttu otsa, et ei jõudnud piltigi teha. Kuna ilm oli ilus, siis ajasin taas oma saviahju soojaks ja panin 2 lavašši küpsema. 

 Karulaugu- juustu lavašš

1 Gruusia leib
6 sl toorjuustu
100 g riivitud juustu
mõned värsked karulaugulehed

Lõika leib lapiti pooleks ja aseta leivapooled, lõikepind ülal, lauale. Määri mõlemale leivapoolele toorjuustu. Kata üks pool riivjuustu ja hakitud karulauguga, tõsta peale teine leivapool. Natuke riivjuustu puista ka peale. 
Mässi leib fooliumisse, nii et foolium ülatuks üle leiva äärte, kuid ei kataks leiba pealt. Nii saab pealispind mõnusalt krõbe. 
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud. 

Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013) - algretseptis kasutati küüslauku ja tüümiani


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar