Lehed

laupäev, 9. mai 2015

Jamie leib

Retsept pärit Jamie 2015 aasta 2. numbrist, mis on Itaalia teemaline. Nimetab küll rukkileivaks, kuid kasutab kergitamiseks pärmi. Ja maitse pole küll hapuleivale kuidagi iseloomulik.

Jamie rukkileib

50 g tumedat siirupit
20 g 90 % tumedat šokolaadi
150 ml piima
150 ml sooja vett
200 g täisterarukkijahu
300 g (seemnetega) nisujahu
7- 8 g kuivpärmi
2 tl suhkrut
1 tl peent meresoola
õli määrimiseks
1 tl köömneid

Kuumuta siirup, šokolaad ja piim madalal kuumusel pidevalt segades, kuni šokolaad sulab. sega suures kausis jahud, pärm, suhkur ja sool. Vala jahusegule 150 ml toasooja vett ja piimasegu. Sõtku ühtlaseks umbes 10 min. Vormi ümaraks ja aseta kergelt õliga määritud kaussi. Kata rätiga ja jäta sooja kerkima, kuni on 2 x kerkinud. Selleks kulub umbes 1,5- 2 tundi. Sõtku jahusel pinnal 10 minutit, vormi palliks ja aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Kata rätiga ja lase toasoojas 30 minutit kerkida- kuni pätsi suurus on kasvanud 2 x. Piserda pätsi veega ja puista sellele köömned. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta plaat ahju keskele ja põhja pane külma veega kauss- nii tuleb krõbe ja läikiv koorik. Küpseta 40- 45 minutit ja jäta plaadile jahtuma.

Mina läksin kergemat vastupanu ja lasin kõik ära teha leivamasinal.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar