Lehed

laupäev, 8. märts 2014

Jamie seakoot

Jõulutest jäi kripeldama Jamie seakoodi retsept.
Ei tea, kas tal seakoodid lihasemad või asi miskis muus, aga süüa oli 3 koodi peale ikka narrilt vähe. Hea oli mekk küll. Kõrvale Jamie krõbedad ahjukartulid ja netiavarustest pärit juustukaste (mis küll seepärast järgi jäi, et "...neile kartulitele nüüd kaste küll ei sobi..."(Taali).) kartulid ise olid kah vesisevõitu- tuleb ikka otsida muredamat sorti ja seda Loksalt poest küll ei leia.

Juustusoust.

300 ml piima
1 väike sibul
1 loorberileht
15õli
15 g  jahu
100 g juustu
20 g parmesani
soola ja pipart
muskaatpähklit

Keedupotti lisada sibul, loorberileht, piim ja lase keema. Kata ja lase tõmbuda 20 minuti jooksul.
Kuumuta pannil õli, lisa jahu ja prae kuni kergelt kuldne. Vala piima sisse ja sega miksriga, kuni paks. Lisa sool, pipart, muskaatpähklit ja riivitud juustu. Küpseta madalal kuumusel 5 minutit.

Jamie küpsetatud seakoot.

3- 4 seakooti- leotada öö külmas vee
klementiin

Marinaad:
3 küüslauguküünt
3  teravat paprikat  tükeldatult
3 punane šalottsibul, kooritud ja kuubikuteks
3 oksa värsket tüümiani
3 värsket loorberilehte
3 tk nelki
3  tl meresoola
3 tl vürtsi
3 tl vedelat mett
3 spl kuldset rummi
3 spl punase veini äädikat

Kuumuta ahi 180 ° C/350 ° F / gaas 4 .
Sega marinaad ühtlaseks ja hõõru sellega koote. Pane need ~ 25 x 30 cm vormi ja kata fooliumiga (jätsin tegemata ja kamar tõmbas kõvaks) Küpseta ahjus umbes 3 1/2 tundi, kuni liha tuleb luudelt lahti. Keera küpsetamise ajal 2- 3 korda ja kasta marinaadiga.
Kui valmis, eemalda kondid ja kasta klementiinimahlaga. Säilib külmikus paar nädalat.
Arvan, et parema tulemuse annaks hautamine malmpotis.  Nii et tuleb proovida.


 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar