Lehed

neljapäev, 20. märts 2014

Vanaema varasalvest

Kõigil meist on mingid toidud lapsepõlvest. Proovid küll järgi teha oma vanaema valmistatud toite, aga alati ei pruugi need maitsta sama moodi, nagu mälestustes. See toit kukub küll alati selline välja. Käisin juba eelmisest nädalast ringi mõttega, et tahan kalavormi!
 

Vanaema räimevorm.

1 kg puhastatud räimerümpasid
 1-2 sibulat
soola, pipart, loorberileht
piima
riivjuustu
 
 
Räimed sibulatükkidega vaheldumisi vormi. Peale pipart ja soola, loorber. Piima kallata nii palju, et katab kalad. Kõige peale kiht riivjuustu (see küll minu poolne uuema aja lisand). 200 kraadisesse ahju 30- 45 minutiks. Piisavalt kaua küpsetades muutub ka kont kala sees pehmeks ja söögikõlbulikuks. Kõrvale keedukartul ja tulebki lapsepõlv meelde ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar