Lehed

laupäev, 1. märts 2014

Maksasoust või midagi muud?

Sattusime poes üle tüki aja maksa allahindluse otsa. Esimene mõte oli, et rõõmustame Vollit. Siis tekkis tuluke- aga ise tahaks ju ka praemaksa! Ja lõpuks saabus laupäevase postiga uus Kööginurk ja selles maksatoidud! Nii valmiski maksavorm praetud maksa ja sousti asemel (kuigi Aldis seda häälekalt nõudis)

Maks hapukoore ja sibulaga.

(Kööginurk 2014/03 märts)



600 g seamaksa
1 sibul
150 g pekki
1/2 küüslaugupea
1 kl hapukoort
1 sl võid
2 sl riivsaia
sool
pipar

Lõika maks kitsasteks ribadeks (võid keeta). Määri ahjuvorm rasvaga ja pane maks vormi. Lõika osa pekki tükkideks ja prae koos hakitud sibulaga. Ülejäänud pekk sega küüslaugu ja maksaga. Maitsesta ja sega kõik kokku. Vala peale hapukoor ja riputa riivsai. Ahju 20 minkeskmisel kuumusel.







Kunagi 1980- aastatel õnnestus raamatupoest saada saksakeelne kokaraamat. Sees päris huvitavaid ja ka päris harilikke retsepte.Tollest ajast mäletan, et tahtsin väga proovida lillkapsast munakastmes või juustuga. Ema oli aga väga jäik- lillkapsas päris haruldane ja seda solkida ei tohi. Eks ma siis nüüd täitsin ühe unistuse lapsepõlvest :)

Lillkapsas munakastmes.

1 lillkapsas
soola
30g võid
30 g jahu
2 munarebu
2- 3 sl tomatipastat
muskaat, petersell

Keetsin tükeldatud kapsa pehmeks. Segasin muna ja jahu ja veidi keeduleent ja maitseained. Kallasin suurema osa kapsaleent ära ja alles jäänule segasin munasegu. korraks veel keema, et jahu pakseneks.

Kõige juurde valmis kartulipuder, millesse segasin need rohelised herned, mis üldse paljalt süüa ei kõlvanud.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar