Lehed

reede, 14. märts 2014

Singi- juusturulli vorm

Kuigi nuudlitainas tuli ise teha, on see üks tänuväärselt maitsev ja kiirelt valmiv roog. Tavaliselt kunagi ei viitsi reedel Korjusele jõudes suuremat sööki teha, aga kuna poeg üle tüki aja ka maal, siis võtsin end kokku.
Viilutatud sinki ei raatsinud küll kuidagi osta, seepärast panin hoopis suitsuvorsti. Originaalõpetuses on ka kenad pildid kogu valmistuskäigust.

Singi- juusturulli vorm.

umbes 400 g kodust nuudlitainast, või poest ostetud värske lasanjelehed:
5 kl jahu
4 muna
1/3 kl vett
soola

Bechamellkastea:
2 spl võid
3 spl jahu
1 1/2 tassi piima
1/8 tl muskaatpähklit
sool, pipar

Täidis:
8-10  õhukest singilõiku (300 g suitsuvorsti)
8-10 väga õhukesi juustuviile (emmentali või mozarella)
1/2 tassi riivitud parmesani
2-3 spl oliiviõli

Valmista nuudlitainas segades kõik kokku ja lisades vett nii palju, et oleks kena rullitav tainapall. Aseta 20 minutiks külma. Samal ajal tee kaste.
Kastme jaoks sulata või, prae selles jahu, lisa piim ja maitseained ja keeda paksenemiseni.
Siis rulli tainas õhukeseks ja kata singi- ja juustuviiludega. Keera rulli ja lõika seibid, mis aseta püsti õliga määritud ahjuvormi. Sellele kalla kaste ja riivitud parmesaan. Ahju- 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar