Lehed

laupäev, 22. märts 2014

Kevad tuleb niikuinii!

Kuigi eelmine nädal oli jälle talv, siis sel nädalal laupäev meenutas taas kevadet. Kraapisin oma saviahju talvekattest välja ja vaatasin kahjud üle. Mõni jäme pragu eesküljes oli juurde tekkinud. Kuid üllatuseks polnudki niiskusest pehme. Tegin siis tule sisse ja esimesed küpsetised said ka valmis.

Kiire hatšapuri.

1 muna
1 kl piima
1 kl jahu
300 g sulunguni juustu
30 g õli

Sega kõik ained kokku. Riivi juust ja sega taignasse. Prae pannil nagu pannkooke. (Mina panin fooliumvormiga saviahju)





Šampinjonid sinihallitusjuustuga.

Kuna saviahjus oli veel kuuma küll ja küll, siis grill jäi sel korral veel õue toomata. Ahju aga rändasid šampinjonikübarad sinihallitusjuustuga. Eemaldasin jalad ja täitsin lohu juustutükikesega.
 
 
Valmistasin Oma Maitsest (märts 2014) kartulivormi. Nimi oli keeruline, ise aga küllaltki lihtne. Kuna tegutses taas Altzhaimeri nimeline vennike, siis jäi retsept koju ja panen praegu mälu järgi kirja-


Piatti di patate


1, 5 kg kartuleid
50 g õli
3 muna
soola
Täidis:
1 p hakitud tomateid
1 porruvars
2 sibulat- panin ise lisaks.
pipart, soola
 
Keetsin kartulid ja siis koorisin. Tampisin puruks ja segasin juurde õli ja munad,  maitsestasin. Porru ja sibula hakkisin ja praadisin pannil läbi. Lisasin tomatikonservi. Maitsestasin Lasin veidi keeda.
Kartulipudrust poole asetasin vormi, alla küpsetuspaberi. Siis täidise ja katsin teise kartulipudrupoolega. Peale puistasin maisijahu. 220 kraadisesse ahju 30- 40 minutit.
 
 
Kõrvale sõime juustukattega forelli. Kuidagi oli sellel kalal õnnestunud vältida punaseks tegevat sööta- liha oli valkjashall ja maitses nagu keeduräim.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar