Lehed

pühapäev, 16. märts 2014

Libapasta a la carbonara

Midagi kiiret, odavat ja maitsvat otsides, sain küsimuse- tegin sulle kokaraamatu, aga oled sealt vaid 1 x midagi teinud :(.  Nii otsustasin teha sel korral Jamie pasta a la Carbonarat. Aga suvikõrvitsat Loksal ei olnud... Nii võtsin aluseks Nigella pasta a la Carbonara... ja väänasin teda enda moodi. Ja oma üllatuseks avastasin, et loomulikult olin just seda retsepti oma sünnipäevakingiraamatust juba valmistanud!
 
Korjuse kohalik a la Carbonara
400 g riisinuudleid
500 g tükeldatud sealiha
1 sibul
2tl oliiviõli
60ml valget veini
4tk muna
50g riivitud juustu
200ml hapukoort
musta pipart
muskaatpähklit

 
Pane pasta tarvis suur pott veega keema.
Prae teises suures potis, kuhu hiljem mahub kogu pasta, lihakuubikud ja sibul krõbedaks. Lisa valge vein või vermut ja lase sel paari minutiga keeda soolaseks veiniseks siirupiks. Võta pott tulelt.
Sega kausis munad, juust, koor ja pipar. Keeda spagetid al dente (tõsta tulelt umbes 2 minutit enne pakendil soovitatud valmistamisaja lõppu).
Kui spagetid on valmis, tõsta enne kurnamist kõrvale umbes pool tassi keeduleent. Pane pott lihakuubikutega tagasi tulele ja lisa kurnatud pasta ning sega korralikult siirupise lihaiga. Võta taas pott tulelt ja lisa kergelt segades muna ja juustu segu. Kui vaja, niisuta pastakeeduveega. Lisa veel veidi jahvatatud pipart ja riivitud muskaatpähklit. Serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar