Lehed

esmaspäev, 22. september 2014

Ahjuvorm Cajuni köögist

Ahjuvormid on ammu saanud mu lemmikuteks. Ja see maailm on kirju. Sel korral katsetasin väga intrigeeriva nimega vormi. Ja ka koostis ei andnud alla- kartul ja riis üheskoos...

Laevahuku ahjuvorm.

400 g hakkliha
soola ja  purustatud musta pipart
1/2 tl küüslaugupulbrit
1  hakitud sibul
3 suur keedukartulit, kooritud ja viilutatud
2  õhukeselt viilutatud porgandit
200 g hakitud sellerit
1 hakitud paprika
200 g keedetud riisi
1 purk purustatud tomateid
1 purki sooja vett
1 tl kuivatatud Itaalia maitsetaimi
Cajun maitseained
200 g riivjuustu

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri ahjuvorm rasvainega. Pruunista hakkliha

ja maitsesta soola, pipra ja küüslaugupulberiga. Aseta vormi põhja sibulakiht, siis kartul, puista kihtide vahele maitsestamiseks kergelt  soola  ja pipart. Edasi porgandid, seller ja paprikakeedetud riis, siis pruunistatud hakkliha. Klopi kokku tomatipüree ja vesi ja maitsesta. Vala ühtlaselt üle pajaroa. Kata kaanega ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund, eemalda kaas, puista juust peal ja uuesti ahju kuni juust on sulanud.

Legend räägib, et kui laev läks põhja, siis kaldale uhutud- ujunud keetsid endale kõigest sellest, mis kätte juhtus esimese roa- ja selline siis tuligi. Oma fantaasia järgi võib ka kõiki elemente muuta ja asendada. Nii et toit tuhande võimalusega.

Vormi kõrvale keetsin veidi aedoa kaunu ja praadisin neid pannil õlis. Kuna suutsin fotoka mälukaardi hästi ära panna, siis pildid veelgi viletsamad, kui alati.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar