Lehed

laupäev, 27. september 2014

La vera pizza Napoletana

Tõeline Napoli pitsa.

500 g jahu
10 g soola
10 g presspärmi
325 ml leiget vett
riivsaia

Kate:
300 g ploomtomateid
soola, pipart
4 sl oliivõli
25 g parmesani
basiilikulehti
150 g mozzarellat

Kuumuta ahi 250 kraadini. Pane jahu ja sool suurde kaussi. Lahusta pärm leiges vees ja sega jahuga. Sõtku. Vormi päts, kata rätiga ja lase 5 min kerkida. Sõtku tainast 8- 10 min ja jaga kaheks. Sõtku kumbagi veel paar minutit, vormi palliks. Raputa veidi jahu rätile ja pane sellele tainas. Kata niiske rätiga ja jäta sooja kohta 30 min kerkima.
Vahepeal pane tomatid kaussi. Purusta kergelt kahvliga. Maitsesta ja sega korralikult.Rulli tainast 35- 40 cm õhukesed kettad, millel serv paksem. Raputa  küpsetusplaadile riivsaia ja pane ketas. Määri põhi tomatiga- mitte palju, et ei läheks liiga märjaks. Nirista peale oliivõli, raputa parmesani, lisa basiilikulehed või punet. Kõige peale mozzarella tükid. Küpseta 7 minutit ahjus. Või veidi kauem, kui krõbedama soov.

Selline oli siis retsept raamatust "Kaks ablast itaallast". Minu variant tuli veidi teisem- taigna komponendid segas- kergitas leivamasin. Tomatid olid tavalised ja maitseaineks oli miski ürtide segu. Juustu panin 4 erinevat sorti- kapp vajas lõpukontsudest tühjendamist. (Mozzarella oli igatahes kohal) Ja kuna poeg vaatas mu sehkendamist ja kommenteeris- liha polegi? Siis hakkisin puruks 2 viilu sinki ja puistasin veidi lõhnaks peale. Küpsetasin saviahjus. Peale pitsasid läks sinna ka pannitäis sardelle.

Kuna pitsa ei tundunud olevat toit, siis tegin juurde veel Jamie ahjukartuleid, saviahju sardelle ja vanaema varasalvest magushapusid kapsaid.

Magushapud kapsad.

1/2 kapsapead
suhkrut
soola
veidi praerasva
30 % äädikat

Hakkisin kapsa, panin vähese veega keema. Kui kapsas poolpehme lisasin veidi praerasva ning maitse järgi soola- suhkrut- äädikat. Alguses tundub, et suhkrut ja äädikat veidi palju, aga see tõmbab ilusti sisse. Ja kui rasva pole, siis sobib ka ilma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar