Lehed

kolmapäev, 3. september 2014

Kiire toit

Kuna Leedu suitsukala on veel alles, siis otsisin midagi kiirelt valmivat sinna kõrvale. Leidsin selle Säästukaardi uudistest. Veidi magusa maitsega ja koorene roog. Kasutasin mitmevärvilist pastat ja veel alles olnud Itaalia parmesaani.


Koorene täisterapasta fenkoli, parmesani ja seemneseguga

250 g täisterapastat
1 keskmine fenkol (apteegitill)
400 ml 10% koort
1 tl mett
soola ja pipart
25 g parmesani
kaks peotäit seemnesegu (nt kõrvitsa-, päevalilleseemned)


Keeda pasta ja pane nõrguma. Jäta alles tassitäis pastakeeduvett. Tükelda fenkol väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Kuumuta pannil õli ning pruunista fenkolitükke, kuni need on jumekad, kuid siiski veel krõmpsud. Lisa pannile mesi, sega ja vala juurde ka koor. Kuumuta keemiseni. Pane pannile pasta, sega korralikult läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Kui tundub, et pasta on kuiv, lisa natuke keeduvett. Serveeri riivitud parmesani ja seemneseguga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar