Lehed

kolmapäev, 3. september 2014

Vana võlg

Kuidagi pikk postituste vahe on tulnud- aga ausõna ma polegi vahepeal süüa teinud. See- eest aga kõvasti head toitu tarbinud. Sai nimelt veidi reisitud ja Leedu- Läti toitu söödud. Pigem ikka Leedu, aga selleks et seiklustest rääkida, tegin uue blogi.
Nüüd siis meenus, et enne reisi ostsin Rimist odavat kala ja see tuli ju ka kohe ära teha. Poolest tegin ahjus madalal temperatuuril praadi ja poole panin Koržetsi moodi karpi marineeruma.

Madalal temperatuuril küpsetatud kala.

Eraldi retsepti selleks ma ei leidnudki. Kes soovitas panna ööseks soola, kes lisada sibulat. Temperatuurgi algas 45 kraadist ja lõppes 95 juures. Mina tükeldasin lihtsalt kalafilee ja maitsestasin. Ahjus oli ta tunni 65 kraadi juures. Tulemus oli suussulavalt mahlane.

Juurde praadisin keedukartuleid, mis kappi olid seisma jäänud ja neisse hakkisin veidi suvikõrvitsat.

Vaasa ämma kuldkala

350g forellifileed
1 dl oliiviõli
1 teelusikatäis jahvatatud rosè pipart
1 sl meresoola
1 sl suhkrut või mett
 1 sidruni mahl
1 sl 30% äädikat
5 purustatud küüslauguküünt
tilli
porrulaugu- või sibularõngaid

Lõika kala õhukesteks viiludeks. Lao viilud kiht-kihilt sobivasse nõusse. Iga kihi vahele marinaadist sibulat ja tilli.
Valmib ühe ööpäevaga, parim maitse alles 2-3 päeva pärast, hoida jahedas.

Ja nii oligi- järgmisel hommikul maitstes oli kala täiesti maitsetu. Aga esmaspäeva hommikul oli tõeliselt mõnus (panin küll reede hommikul veel 1 sl soola juurde). Leedu peenleival oli ta veel eriti magus söömaaeg.
See pilt Leedu kalaletist. Vasakul suitsutatud tursamari. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar