Lehed

kolmapäev, 17. september 2014

Seened

Võrratu seene-sibulapirukas

100 g võid
100 g peeneks riivitud porgandit
1 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
0.5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
3 sibulat
1 sl õli
1 dl piima
1 muna
1 küüslauguküüs
2 dl riivjuustu
0,5 tl soola
0,5 tl valget pipart
0,5 tl rosmariini
200 g seeni (mis ei vaja kupatamist)


Sega pehme või ja riivitud porgand. Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool ning lisa või-porgandi segule. Sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 225°C juures ahjus 10 minutit. Lõika sibulad rõngasteks ja haki seened. Hauta õlis pehmeks.
Sega kausis piim, muna, juust ja purustatud küüslauguküüs. Lisa seene-sibulamass. Kalla täidis põhjale ja küpseta 200°C juures praeahjus 20-25 minutit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar