Lehed

esmaspäev, 15. september 2014

Tomatine guljašš-supp

Antud supp ootas juba rohkem kui aasta supiks saamist. Tegin küll veidi muudatusi, aga põhi jäi samaks.
Tomatine ahjupoti-guljašš-supp
500 g sealihast guljašši

600 g kartuleid
250 g porgandeid
1 sibul
2 küüslauguküünt
250 g kirss-ploomtomateid
400 g tomatipastat
150 g marineeritud kurki
1 sl mett
1 puljongikuubik
õli praadimiseks

Lõika kartulid kuubikuteks, porgandid viiludeks ja tõsta ahjupotti. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul. Kui sibul on muutunud kergelt klaasjaks, lisa lihatükid ja küüslauk. Kui liha on pruunistunud, pane pannile tomatid. Kõige lõpuks sega juurde mesi, tomatipasta ja puljongikuubik. Vala segu potti ja lisa veel nii palju keeva vett, et poti sisu oleks kaetud. Küpseta kaane all tund aega 180kraadises ahjus. Viiluta kurk ja sega supi sisse. Vajadusel lisa magusust, soolasust või hapukust. Lase kaane all veel viis minutit tõmmata ja serveeri.
*Serveeri suppi hapukoore ja värskete hakitud ürtidega.

Mina jätsin sealiha ära ja kasutasin lisaks 1/2 l purki põldoa suppi sealihaga. Lisaks praadisin 1 suure punase paprika ja lõpuks lisasin paki kivideta oliive. Porgandid unustasin panemata- meenus alles kui supp oli valmis. Supile lisasin tummisust peotäie aedoa kaunade ja 450 g minifrikadellidega. Pipra asemel hakkisin sisse 1/2 tšillikauna.

Proovisin küll koguseid madalaid hoida, aga suppi tuli ikka pool potti. Meie väikepere ohkas igatahes, et sööme taas nädala...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar