Lehed

laupäev, 6. september 2014

Oli jälle laupäev

Oli jälle laupäev ja sai rohkem kokatud. Laupäevase toidu retseptid järjekordsest Kööginurgast (2014/09 september)


Hakklihavorm pikantsel padjal.

400 g seahakkliha
350 g juustu
125 ml hapukoortˇ
125 ml majoneesi
5 muna
1 sibul
1 porgand


Valmista esmalt põhi e padi- sega riivjuust munade, hapukoore ja majoneesiga. Vala   küpsetuspaberiga vooderdatud ja rasvaga määritud vormi. Küpseta 20 minutit 200 kraadises ahjus.
Koori ja tükelda sibul. riivi porgand. Hauta köögivili ja sega hakklihaga. Kata küpsenud juustupadi hakklihaseguga. Küpseta ahjus veel 40 minutit.

Läksin veidi alt sellega, et küpsetasin klaasvormis ja ei tahtnud sinna külma liha panna- kuumutasin siis ka hakklihasegu enne pannil läbi.

Rosmariinimaitselised kartulid.

700 g väikseid värskeid kartuleid
2- 3 rosmariinivart
1 küüslauk
3 sl õli
1 1/2 sl soola

Pese kartulid hoolikalt, harja. Keeda 7 minutit. Vala vesi pealt ja auruta kuivaks. Jaga küüslauk küünteks ja maitsetaim lehekesteks. Pane kartul ja küüslauk ahjuvormi, piserda peale õli ja riputa sool ja maitsetaimed. Tõsta ahju ülemisele siinile 200 kraadi juurde 25- 30 minutit, kuni mugulad on pruunid. Sega aeg- ajalt ja piserda õli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar