Lehed

kolmapäev, 10. september 2014

Pime kana...

Nagu ka eelnevalt olen kirjutanud- kõige raskem on leida toiduretsept. Terve päeva meenus, et pean välja mõtlema mida õhtul süüa teha. Ja ununes sama ruttu. Veidi enne tööpäeva lõppu jagas Nami- nami näoraamatus suvise kurgi- sinepikana retsepti. Printisin selle välja ja ei unustanudki printerisse! Veidi magus, aga ülimaitsev tulemus.

Suvine kurgi-sinepikana

500 g kana rinna- või kintsufileed
praadimiseks võid
2 - 3 dl 35% rõõska koort
2 tl prantsuse Dijon'i sinepit
2 - 3 (soovitavalt värsket) küüslauguküünt
100 g suitsupeekonit
1 väiksem pikk kurk
0,5 dl hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
                 
keedetud (varajasi) kartuleid kõrvale söömiseks
                                    
Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata. 
Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).
Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega. 
Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda. 
Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.

Moonutasin retsepti nii palju, et peekoni asemel praadisin suitsuvorsti ja kuumutasin kogu sousti koos kanatükkidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar