Lehed

pühapäev, 7. september 2014

Veidi hoidistamist

Läksin minagi õnge kuuseriisikate rohkusega- veidi ikka saime, aga mitte eriti palju. Lihtsalt õigeid kohti ei tea. Kodus sai siis suuremad võiga läbi praetud ja väiksemad marinaadi pistetud.












Suurem projekt oli kõrvitsaga- pool läks marinaadi ja pool sügavkülma. Kõrvits oli pärit eelmisest aastast. Saba kukkus juba koju tassides tagant ja seest leidsime palju pisikesi idandeid.







Marinaadid tegin nii seenele, kui kõrvitsale maitse järgi. Eks paistab, kuidas välja kukkusid.
Leedus käigu tagajärjel on mul proovipurk ka nende kiirmarineeritud kurkidele.

Leedu kurk.

1 l vett
1 sl soola
4 sl suhkurt
4 sl äädikat
6 tera pipart
1 küüslauguküüs
kirsi ja mustsõstralehti,
tilli

Keeda marinaad ja kalla kuumalt kurkidele. Panin oma kurgid 3 l purki ja sinna läks 1, 5 l marinaadi.
Süüa kõlbasid nad Leedus juba järgmine õhtu- eks proovime.





Ja et sellest veel küll ei oleks- ahjus kuivasid tomatid. Alguses 85 kraadi ja siis vaikselt 60 peal.















Õunakrõbedik.

  • 4 keskmist hapukat õuna
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli
Puru:
100 g nisujahu
100 g võid
100 g kaerahelbeid
100 g demerara või tavalist suhkrut
1 tl jahvatatud ingverit

Tükelda õunad, tõsta ahjuvormi. Sega suhkru ja kaneeliga. Katte jaoks näpi sõrmede vahel või haki noaga kõik ained suureteraliseks puruks. Laota õuntele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni kate on kuldne ja krõbe ja õunad pehmed.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar