Lehed

kolmapäev, 1. oktoober 2014

Kana- baklažaani - khoresh


Paar päeva tagasi tahtsin teha õunakooki- aga unustasin välja prinditud retsepti töö juurde. Aga

 õunakoogi isu oli suur- improviseerisin siis poest ostetud lehttaignaga. Hakkisin õunad ja panin rullitud taignalehe peale. Puistasin üle suhkru ja kaneeliga ning natukese maisitärklisega, et liigset mahla alles hoida.








Pärsia toit raamatust "450 retseptikogu maailmast"

Kana- baklažaani - khoresh.

2 sl õli
1 terve kana või 4 suurt kanakoiba
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
420 g purk purustatud konservtomateid
2, 4 dl vett
3 viilutatud baklažaani
3 puhastatud paprikat (eri värvi)
2 sl sidrunimahla
1 sl jahvatatud kaneeli
soola, pipart


Kuumuta õli pannil või paksupõhjalises potis, prae selles kanatükid mõlemalt poolt 10 minutit. Lisa sibul ja prae veel 4- 5 minutit, kuni sibulon kuldpruun. Lisa küüslauk, tomatikonserv, vesi, sool ja pipar. Lase keema tõusta ja keeda madalal tulel 10 minutit. Samal ajal prae kergelt baklažaaniviilud ja paprikatükid. Tõsta nad kana juurde ja keeda veel umbes 45 minutit- kuni kana on valmis.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar