Lihtne kartulivorm
150 g kooritud kartulid50 g soolaribi
rasv
0.5 tk sibul
0.25 tl Majoraan
0.5 tk õun
0.75 dl piim
või rõõsk koor
Kõik ained lõigata umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Kui ribi on liiga soolane, siis leotada seda
eelnevalt paar tundi. Ribikuubikud lasta ahjuvormis vähese rasvaga praadima, segada, mõne
minuti pärast lisada sibulakuubikud ja praadida klaasjaks. Siis segada kõik ained. Jälgida, et piim
ained peaaegu kataks. Panna vorm ahju. Soola pole enamasti vaja, sest ribi on harilikult piisavalt
soolane. Küpsetada. Umbes 20 minuti pärast võib vormi pinnale puistata riivjuustu. Kartul
pehmeneb 200 kraadi juures 4050 minutiga. Õunad võib soovi korral ära jätta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar