Lehed

kolmapäev, 17. mai 2017

Karulaugu hooaeg on alanud

Minu pirukas sai selle retsepti ainetel tehtud, kuna- polnud nisujahu, polnud sparglit. Kasutasin 2 osa rukkijahu ja 1 osa maisijahu. Oleksin pidanud rohkem rasvainet panema, sest põhi jäi kuiv. Ja loomulikult suutsin ära kõrvetada.

Karulaugu pirukas

(Spargli- ja karulaugupirukas)

Tainas:
1 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
1,5 dl täistera nisujahu
150 g võid
3 spl külma vett

Täidis:
4 muna
3,5 dl kohvikoort
1 dl riivitud juustu (tugevamaitselist)
soola ja pipart
100 g karulauku
8 sparglit
3 šalottsibulat
näpuotsatäis tšillit
õli
2 suuremat tomatit
soovi korral sinki

Mõõda jahud lauale. Haki hulka või. Lisa vesi ja suru tainaks. Lase tainal umbes 30 minutit külmkapis seista. 

Haki karulauk. Lõika spargel väikesteks tükkideks, jäta varte ülemised osad alles. Haki sibul. Kuumuta pannil õli, lisa tšilli ja sibul. Sega. Lisa spargel ning kuumuta veel natuke. Kõige viimasena lisa karulauk.

Määri 26 cm läbimõõduga pirukavorm võiga. Suru tainas vormi põhja ning äärtele. Torgi põhi kahvliga auklikuks. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. 

Klopi munad kohvikoorega lahti ning sega hulka riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidised tainale. Laota peale tomativiilud ning sparglid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldne ning läbi küpsenud. 

Allikas: Veckansmiddag


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar