Juustupirukas lõhega
(6 portsu originaalil, fitlapistatud variant järel sulgudes- a`1 ports)
150 g rasvast hapukoort (20 %- 40 g)
50 g võid (4 g)
250 g külmsuitsutatud lõhefileed (40 g)
1 tl laimimahla
5 g želatiini
200 g riivleiba (45 g)
1 kimp tilli
Riivi leib ja sega võigga. Vooderda küpsetusvorm paberiga ja suru leivasegu põhjaks. Pane külma. Lahusta zelatiin vähese veega. Võid kalast jätta ribad kaunistamiseks. Mina segasin toorjuustu ja hapukoorega kokku. Lisa želatiin ja laimimahl. Vala põhjale ja pane paariks tunniks külma.
Suitsukana- maisi- seenesalat
100 g šampinjone
2 kurki
200 g konservmaisi (80 g)
100 g majoneesi (15 g + 25 g hapukoort 20 %)
peterselli
pipart
soola
(4 vutimuna)
Lõika kurgid ja seened ribadeks. Riputa kurgile soola ja jäta 10 minutiks seisma, et mahl välja nõrguks. Prae seened õlis, maitsesta. Tükelda kana. Keeda vutimunad. Sega kõik kokku.
Fitlapistatud kogused sulgudes. Kui sulge pole, tegemist vabavaraga.
Stollen - täiesti fitlapitult patune!
(Oma Maitse, detsember 2018)
180 ml õunamahla
7 g pärmi
250 g nisujahu
30 g mandleid
kaneeli
nelki vm (kasutasin piparkoogimaitseaineid)
75 g külmi martsipanikuubikuid (kasutasin šokolaadi)
10 g sulavõid määrimiseks
1 sl tuhksuhkurt (kaunistamiseks)
Soojenda õunamahl, sega selles pärm ja jahu. Lase kerkida. Peale seda sega hulka muud ained. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Vähenda kuumust 150ni ja küpseta 25- 30 minutit, kuni on pruun. Pintselda võiga ja puista üle suhkruga.
tainas võib kerkida ka öö läbi külmikus. Säilita õhukindlas karbis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar