Lehed

neljapäev, 11. august 2016

Õunaaeg on saabunud.

Kanapraad makaronide ja köögiviljadega.

(Kööginurk 2013/02 veebruar)

400 g makarone
400 g kanafileed
2 kollast paprikat
2 lehtsellerit
1 sibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
100 ml valget kuiva veini
100 ml tomatikastet oliivide ja küüslauguga
4 sl õli
sidrun
50 g riivitud Parmesani
näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
pipart, soola, suhkrut

Pese ja kuivata liha. Määri talle supilusikatäis õli, piserda peale poole sidruni  mahl ja riivitud koor. Prae pannil mõlemalt poolt 6 minutit ja maitsesta soola ja suhkruga. Tõsta kaussi ja hoia soojas.
Koori sibul ja küüslauk, tükelda. Puhasta juurviljad ja lõika ribadeks. kuumuta pannil ülejäänud õli ja hauta selles sibulat 6 minutit. Siis lisa porgand, seller, paprika ja tüümian ning hauta segades veel 5 min. kaane all. Eemalda kaas ja kuumuta veel 10 min. lisa küüslauk, maitsesta ja kuumuta veel 2 min.
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhisele. Sega tomatikastmega. Viiluta kanaliha ja aseta makaronidele. Riputa peale juustu.

Mina kallasin kogu krempli kokku ja segasin ära. kuna retseptist ei lugenud välja, millal tuleb lisada vein, siis lisasin selle pannile juurviljadele.

Purukattega õunamagustoit.

(Kulinaarsete kroonikute kokaraamat)

õunu
suhkrut
kaneeli
3 dl jahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid

Tükelda õunad ja aseta vormi põhja. Kalla peale suhkur ja kaneel. Näpi võist, suhkrust ja jahust purutainas. Kalla see kõige peale. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20- 30 minutit.

Mina küpsetasin peaaegu tunni ja ikka jäi kahvatuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar