Lehed

reede, 8. jaanuar 2021

Pavlova ja kõrvitsa- toorjuustukook. Ikka Fitlapi võtmes.

 Pavlova (369 kcal)

Vahukoor (rasva 35%) 40 g

Kohupiimakreem, maitsestamata (rasva 3%) 100 g

Viinamarjad 100 g

Banaan, kooreta 40 g

Munavalge 90 g/ 2 tk

Stevia (suhkruasendaja, valikuline)

Äädikas 1 sl

tärklis 1 sl

Vahusta näputäie soolaga munavalge tugevaks vahuks. Lisa stevia ja 1 sl äädikat ja 1 sl tärklist.
Soenda ahi 160 kraadile ja aseta munavalgevaht ahju 110 kraadile 1- 1,5 tundi. Lase ahjus jahtuda.
Vahusta vahukoor ja kohupiim steviaga. Lisa vaniljet. Kaunista munavalged marjade ja kreemiga.

Kõrvitsa- juustukook 

40g (4 spl) jahu, täisteraspeltajahu
15g (3 tl) või (rasva 82%)
75g (3 spl) kodujuust (rasva 4-5%) (nt tere)
30g (0.5 tk) muna (m suurus)
100g (2 peotäit) kõrvits
Maitseained:stevia (suhkruasendaja, valikuline)küpsetuspulber




















































































Rösti kõrvitsaviile 175 c 40- 50 min. Jahuta, püreesta.Põhjaks: vahusta munakollane suhkruga, lisa sulatatud või. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega taignaks. Vooderda vorm küpsetuspaberiga. Tõsta külma.Täidiseks: vahusta munad suhkruga, Lisa kõrvits ja kodujuust.Kalla põhjale ja küpseta 160 C ahjus 1 tund, kuni on pruun. Jäta jahtuma.Parim järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar