Pärmitainas:
(2 kg täidisega)
600 ml piima
50 g võid
50 g pärmi
0,5 tl soola
50- 100 g suhkrut (soolasele vähem)
900 g jahu (nr 405- kõige puhtam)
Pane või sulama ja lisa piim. Käesoojaks. Hõõru sool, suhkur ja pärm vedelaks.
Sega kõik ja sõtku pehmeks nagu kassikõht. Pane räti alla kerkima u 1 tunniks.
Samal ajal valmista täidis.
Singi- juustu- porru
500- 600 g sinki
1 porru
500 g riivjuustu
Tükelda sink ja porru. Prae porru.
Õuna- iirise.
600- 700 g õunu
2 pk iiriskomme (Kis-kis)
1 pk kaneeli
Tükelda õunad ja võta kommid paberist välja. Lisa õunatükkidele kaneel. Täidisega kringel pintselda üle munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
Martsipani- mooni (1,5 kg kringel)
2 pk mooniseemneid
50 g mandleid
2 muna
400 g martsipani
Sega kokku moonipasta ja pudista martsipan pasta peale kringlitäidiseks.
Moonipasta
3 munarebu
100 g mooniseemneid
tuhksuhkrut
Sega pastaks. Sama pasta + 150 g jõhvikaid, 3-4 munarebu, tuhksuhkrut
Piparkoogitaina täidis
1 pk piparkoogitainast
1 pk jõhvikaid
1 pk kuivatatud apelsinitükke
1 pk kuivatatud sidrunitükke
Täidetud kringlid lase veidi kerkida (u10 min) ja küüpseta 170- 200 kraadises ahjus u 30 minutit. Küpsetamise ajal määri võiga. Kulub u 100 g. Ahjust välja ja räti alla jahtuma.
Sidruniglasuur
tuhksuhkur
sidrunimahl
veidi vett
Sega kokku ja määri kringlile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar