Lehed

kolmapäev, 4. september 2024

Kohupiimakook õuntega

 Kööginurk eriväljaanne 2024/05- Õunakoogid


200 g jahu

120 g kohupiima

60 g suhkrut (steviat)

50  ml keefiri

30 ml õli

2 tl küpsetuspulbrit

soola



Täidis:

500 g õuna

50 g rosinaid

200 g kohupiima

200 g hapukoort

3 muna

70 g suhkrut (steviat)

2 sl tärklist

1 tl vanillisuhkrut

Hõõru kohupiim suhkruga, keefiri, õli ja soolaga ühtlaseks. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning sõtku pehmeks taignaks. Mähi kilesse ja hoia 30  min külmas.

Leota rosinaid vees või tees. Klopi munad kohupiima, hapukoore, suhkru ja vanillisuhkru ja tärklisega ühtlaseks kreemiks. Koori ja tükelda õunad.

Kata 26 cm vormi põhi taignaga ja vormi madal serv. Jaga õunatükid ja rosinad peale ja kalla üle täidisega.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.

Koogis on 10 portsu u 278 kcal. Steviaga tehes 6 portsu a´ 392 kcal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar