Kööginurk eriväljaanne 2024/05- Õunakoogid
200 g jahu
120 g kohupiima
60 g suhkrut (steviat)
50 ml keefiri
30 ml õli
2 tl küpsetuspulbrit
soola
Täidis:
500 g õuna
50 g rosinaid
200 g kohupiima
200 g hapukoort
3 muna
70 g suhkrut (steviat)
2 sl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
Hõõru kohupiim suhkruga, keefiri, õli ja soolaga ühtlaseks. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning sõtku pehmeks taignaks. Mähi kilesse ja hoia 30 min külmas.
Leota rosinaid vees või tees. Klopi munad kohupiima, hapukoore, suhkru ja vanillisuhkru ja tärklisega ühtlaseks kreemiks. Koori ja tükelda õunad.
Kata 26 cm vormi põhi taignaga ja vormi madal serv. Jaga õunatükid ja rosinad peale ja kalla üle täidisega.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.
Koogis on 10 portsu u 278 kcal. Steviaga tehes 6 portsu a´ 392 kcal.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar