Lehed

neljapäev, 12. detsember 2013

Magushapu sealiha

Pool siga külmikus- järelikult tuleb teda ka süüa! Ja guugel on ikka üks tänuväärne asi. Minu variant siis selline-

Magushapu sealiha.



600 g sealiha
2 sl sojakastet
1 muna
3 spl maisitärklist
õli
1-4 küüslauguküünt
2 sibulat
300 g ananassitükke omas mahlas
1 paprika

Kastme jaoks:
2sl maisitärklist
4 sl vett
kogu ananassimahla (konservist)
2 spl äädikat (kasutasin riisiäädikat, võib ka veiniäädikat)
soola
2 sl suhkrut
1 tl sojakastet
2 sl tšilliketsupit
õli praadimiseks

Lõika liha väikesteks ribadeks ja vasarda pisut õhemaks, sega sojakastmega ning jäta pooleks tunniks maitsestuma. Haki sibul meelepärasteks tükkideks, peenesta küüslauk ja lõigu paprika väiksemaks. Nõruta ananassitükid.
Kastme jaoks lahusta maisitärklis vees ning sega ülejäänud kastme komponentidega. Tegelikult teeksin teinekord poole koguse liha kohta isegi terve koguse kastet, kuna seda oleks võinud veidi rohkem olla.
 Sega liha hulka muna ja maisitärklis. Woki pannil õli sees liha 2 minutit ja tõsta nõrguma. Prae teisel (wok)pannil sibul koos paprikaga klaasjaks, lisa ka küüslauk lõpus. Sega hulka ananassitükid ning kuumuta läbi, lisa kaste ning lase keema ja võta seejärel tulelt.
 Kuumuta wokis uuesti õli ja prae lihatükke teist korda 2-3 minutit, kalla juurde kaste, sega kõik läbi ja kuumuta pisut. Serveeri koos keedetud riisi või nuudlitega.



Juurde keetsin 2 kotikest riisi, mille maitsestasin soola ja veiniäädikaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar