Magushapu sealiha.
600 g sealiha
2 sl sojakastet
1 muna
3 spl maisitärklist
õli
1-4 küüslauguküünt
2 sibulat
300 g ananassitükke omas mahlas
1 paprika
Kastme jaoks:
2sl maisitärklist
4 sl vett
kogu ananassimahla (konservist)
2 spl äädikat (kasutasin riisiäädikat, võib ka veiniäädikat)
soola
2 sl suhkrut
1 tl sojakastet
2 sl tšilliketsupit
õli praadimiseks
Lõika liha väikesteks ribadeks ja vasarda pisut õhemaks,
sega sojakastmega ning jäta pooleks tunniks maitsestuma. Haki sibul
meelepärasteks tükkideks, peenesta küüslauk ja lõigu paprika väiksemaks. Nõruta
ananassitükid.
Kastme jaoks lahusta
maisitärklis vees ning sega ülejäänud kastme komponentidega. Tegelikult teeksin
teinekord poole koguse liha kohta isegi terve koguse kastet, kuna seda oleks
võinud veidi rohkem olla.
Sega liha hulka muna
ja maisitärklis. Woki pannil õli sees liha 2 minutit ja tõsta nõrguma. Prae
teisel (wok)pannil sibul koos paprikaga klaasjaks, lisa ka küüslauk lõpus. Sega
hulka ananassitükid ning kuumuta läbi, lisa kaste ning lase keema ja võta
seejärel tulelt.
Kuumuta wokis uuesti
õli ja prae lihatükke teist korda 2-3 minutit, kalla juurde kaste, sega kõik
läbi ja kuumuta pisut. Serveeri koos keedetud riisi või nuudlitega.Juurde keetsin 2 kotikest riisi, mille maitsestasin soola ja veiniäädikaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar