Hurraa! Jamie eesti keelne ajakiri on surnuist ülestõusnud! Ja kohe sellest ka toitu tegema (veebruar/märts 2015).
Kevadrullid
40 g kuivatatud seeni
50 g niitnuudleid
200 g hiina kapsast
1 porgand
3 talisibulat
pöidlasuurune tükk ingverit
1 suur kimp Tai basiilikut
1 suur kimp koriandrit
20 ml seesamaiõli
75 g mungoaidusid
3 sl röstitud maapähkleid
2 sl vähesoolast sojakastet
2 sl austrikastet
1 sl maisijahu
16 riisipaberit
1 sl viievürtsisegu
1 l maapähkliõli
magusat tšillikastet serveerimiseks
Peenestasin kõik köögiviljad ja segasin ained keedetud nuudlitega kokku. Oad asendasin hernestega ja seened jäid ära. Need oleks tulnud leotada ja hakkida. niisutasin riisipaberit vees ja asetasin sisse täidise ja rullisin ümbrikuks. Need küpsetasin mõlemalt poolt õlis. Esimesed plahvatasid küpsetamise käigus- siis sain aru, et õhem pool tuleb allapoole panna potti panekul.
riisipaber oli mu poolik pakk Vietnamist.
Ahjukana sidruni ja meega (estragoniga)
100 g crene fraince´i- kohvikoor4 küüslauguküünt
2 sl täisterasinepit
200 ml kanapuljongit
8 kanakintsu või 4 kanakoiba, nahaga
3 eri värvi paprikat
2 punast sibulat
2 sl mett
1 sidrun
25 g estragoni
2 tl roseepipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. sega koor, küüslauk, sinep ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga. Säti kanatükid, nahaga allapoole, suurde ahjuvormi. Puista sibula ja paprikatükid liha vahele. Kalla peale puljongisegu ja nirista mesi. Lao kõige peale sidruniviilud ja küpseta ahjus 40- 45 minutit. Puista üle estragoni ja roseepipraga.
Kevadrullidest alles jäänud täidise segasin nuudlitega ja sai hea lisand kanale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar