Tomatine pasta hakkliha, suvikõrvitsa ja porgandiga
1 sibul
1 küüslauguküüs
300 g suvikõrvits
1 suur porgand
2 spl õli
500 g veisehakkliha
1 purk purustatud tomatid (400g)
1 dl vesi
1 tl suhkur
1 peotäis kirsstomateid
riivitud juust
hakitud värske petersell
must pipar
sool
Haki sibul ja küüslauk. Tükelda suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Lõika porgand pikkupidi neljaks, viiluta.
Kuumuta sügavamal pannil õli, siis lisa hakkliha. Prae segades, kuni roosa värvus on kadunud. Lisa sibul ja küüslauk, prae paar minutit koos hakklihaga. Lisa suvikõrvits, porgand, tomatikonserv, vesi, suhkur ja sool. Sega läbi ning lase kaane all umbes 15 minutit vaikselt haududa. Poolita kirsstomatid ja lisa kastmele 5 minutit enne lõplikku valmimist.
Samal ajal keeda pasta al dente. Nõruta. Kui kaste on valmis, sega pasta selle hulka. Serveerimisel raputa toidule riivitud juustu ja hakitud peterselli ning soovi korral jahvata peale musta pipart.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar