Selleripüree.
2-3 sellerit
1- 2 kl piima
soola
tükk võid
Keeda puhastatud selleritükid pehmeks ja tambi kõige ülejäänuga püreeks.
Leidsin ajakirjade riiulilt "Retseptivihiku" lihatoitudest. Proovisin. Maitses. Tegin küll grilli asemel ahjupotis kaelakarbonaadist. Nii et kirjutan nii, nagu mina tegin.
Aeglaselt küpsetatud seakael sinepikastmes.
1,5 kg seakaela karbonaadi
250 ml punase veiniäädikat
200 g keskmise teravusega sinepit
50 g suhkrut
1 tl pipart
soola
Viilutasin liha ja maitsestasin soola ja pipraga. Segasin kõik ained ahjupoti põhja ja lisasin sinna liha. Panin ahjupoti 120 kraadi juurde ahju 4 tunniks. Siis lisasin kastmele hapukoort ja lasin ta veel kord keema.
Pidukringel
Lasin leivamasinal segada endale pärmitaigan. Rullisin lahti ja katsin või, kaneeli ja suhkruga. Keerasin rulliks. Lõikasin viilud ja asetasin ümarasse lahtikäivasse vormi. Puistasin peale pärlsuhkrut. Küpsetasin 220 kraadises ahjus, kuni oli ilus pruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar