Proovisin veidi rutiinist väljuda ja teha Jaanipäevaks veidi teistmoodi toite.
"Kirsi- maasika sangria"
1 l punast veini
3/4 l apelsinimahla
peoga maasikaid
teise peoga kirsse
Sega kokku ja lase veidi seista
Marineeritud suvikõrvits või baklažaan
1 suvikõrvits/baklažaan
100 ml õli
100 ml veiniäädikat
soola, pipart
peotäis purustatud karulauku
Viiluta suvikõrvits ja baklažaan. Sega kõik muu saumiksriga kokku ja aseta sellesse aedviljaviilud. Seista umbes pool tundi ja grillile.
Maitsevad ka varestele.
Grillsaiad
2 suurt vormisaia
toorjuustu
sinepit
ketšupit
juustuviile
singiviile
Määri saiaviilule toorjuustu, sinepit või ketšupit. Kata juustu ja singiviiluga, aseta teine viil peale. Lõika neljaks ja torka vardale. Küpseta grillil- tõeline hitt!
Salat
1 pakk makarone
2 paprikat
1 sibul
1 pikk kurk
3-4 tomatit
1/2 hiina kapsast
hapukoort ja majoneesi kastmeks
soola, pipart
Keeda makaronid, tükelda köögiviljad, sega kokku, maitsesta.
Lavašširullid
2 õhukest lavašši
1 karp viinereid
1 karp sulatatud juustu
200 g juustuviile
Määri lavašsile sulatatud juustu, kata juustuviiludega ja pane viinerid ritta. Keera rull kokku. Võib vahele ka salatilehe panna. Lõika u 3 cm jupid ja aseta need fooliumalusele üksteise kõrvale. Kuumuta grillil juustu sulamiseni.
Peedi- apelsini salat
2 keedetud peeti
2 apelsini
200 g rukolat
50 g seemneid
100 g granaatõuna seemneid
soola, pipart
majoneesi
Tükelda peet ja apelsin ja sega kõik kokku.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar