Lehed

kolmapäev, 26. juuli 2017

Pitsapirukas

Olen läinud kergema vastupanu teed ja valmistanud vanu, käe sisse jäänud roogasid. Mõni sekka ka siiski retsepti järgi. Nagu puhkuse ajal-

Pitsapirukas e. Calzone

(raamatust "Sitsiilia köök"

 Tainas:
10 g kuivpärmi
näpuotsaga suhkrut
200 g jahu
0,5 tl soola
2 sl õli
2 sl + 1,5 kl käesooja vett
2-3 sl oliivõli taigna määrimiseks
1 munarebu piruka määrimiseks

Täidis:
120 g sinki või salaamit
40 g päikesekuivatatud tomateid
150 g toorjuustu või riccotat
2 muna
2 sl parmesaani
2-3 küüslauguküünt
soola
musta pipart
kuivatatud punet
1 pall (125 g) mozzarellat

Valmista tainas ( suur tänu leivaküpsetusmasinale!) Tükelda täidis ja sega omavahel. Maitsesta. Pane ahi 225 kraadile sooja ja jaga tainas kaheks. Rulli lamedaks, kata pool tainast poole täidisega ja pressi servad kokku. Pintselda munaga. Küpseta kuni pruunid 15- 20 min.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar