Ma pean selle asja käppa saama! Ja nii ma muudkui kütan ja küpsetan. Heaks abiliseks on ka leivamasin, kes sõtkub- segab ja kergitab.
Laupäeval tegin kukeseenepitsat, sest ilm oli imeline ja sel laupäeval lihtsalt pidi metsas hulkuma
Kukeseened olid veidi üle kasvanud, kuid männiriisikad just õiges mõõdus.
Pitsa tainas raamatust "Pitsa. 50 ahvatlevat vana ja uut retsepti" Dwayne Ridgaway.
Täisterajahu ja meega pitsatainas.
7 g kuivpärmi
295 ml leiget vett
165 g täisterajahu
55 g linaseemneid (soovi korral)
165 g jahu (linaseemnetete juhul 220 g)
1 sl oliiviõli
1 sl mett
1/2 tl meresoola
Peale praetud seen, ketšup ja sibul.
Siis selgus, et viiner ja hakkliha puha otsasaanud. Tuli leppida kanapallidega. Ja kõige otsa riivitud juust.
Ja saviahju. Hoidsin hoolega silma peal- ei kõrbenudki sel korral ära.
Pühapäeval oli ploomipäev. Ja valmis ka mitmevilja jahusegust pärmitainas, sisse ploomid ja suhkur ja kaneel. taas saviahju. Ning pätsike tuli mahlane.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar