Lehed

kolmapäev, 18. september 2013

Oakeedus

Ostsin juba tükk aega tagasi keedetud pruune aedube vaakumkotis. Vedasin neid nagu kass poegi Korjuse- Türisalu vahel, kuid ei leidnud momenti, ega retsepti. Laupäeval lõin Gruusia köögi raamatu just sellest kohast lahti. Aga nojah- kui päkapikk kodus, pole maja ja... Nii saingi keetma hakata alles eile.

Lobio

1 kg punaseid ube
200 g sibulat
200 g taimeõli
4 loorberilehte
20 g pipart
30 g küüslauku
50 g sellerilehti
50 g aed- piparrohtu
koriandripulbrit
vürtsköömneid ja soola
 
Puhasta oad ja leota 3- 4 tundi.
Nõruta, aseta savipotti ja kata külma veega. Keeda kuni oad on pehmed (umbes 20 min).
Haki sibul ja prae läbipaistvaks.
Haki maitsetaimed ja küüslauk. Nõruta oad, aga mitte päris kuivaks. Purusta tuliselt. Lisa kõik ained.
 
Kuna kasutasin juba keedetud ube, siis lasin nad lihtsalt keema ja lisasin praetud sibula, küüslaugu ja maitseained (kasutasin selleks kurkide marineerimissegu)
 
Tütar kommenteeris, et peaaegu sama maitse, mis Gruusias söödul. vaid veidi palju koriandrit.
 
Lisaks sai keedetud veel lillkapsast- kes teab, kust päritud retsepti järgi-
 
Lillkapsa õisikud pisemaks ja vähese veega keema. Kui nad on juba pehmed, kuid krõmpsud kallasin vee ja lisasin soola. Kuumal pliidil hoides lisasin umbes 2 sl võid ja sama palju majoneesi.  
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar