Lehed

teisipäev, 24. september 2013

Peet, peet, peet...

Kuidagi jõudis meie koju mitu kastitäit peeti. Et jõuda hiirtest ette, pidin midagi välja mõtlema.

Peedisalat.


Kust iganes see retept pärineb-
keedetud peet riivida
segada küüslaugu ja
majoneesiga.
Ja küüslauku ikka rohkem!

Seda sõime nii pühapäeval, kui esmaspäeval...









 

Peedivorm.


500 g toorest peeti
250 g toorest kartulit
1 suur sibul
1 tl soola
musta pipart
4 dl 10 % rõõska koort
150 g sinihallitusjuustu


Koori peedi ja kartulid. Lõika noa või köögikombaini abil peenikesteks kangideks või riivi jämedalt. Sega kausis peet, kartul ja sool, lisa maitseks veidi musta pipart. Laota pool segust võitatud keskmise suurusega vormi. 

Laota peale sinihallitusjuust, siis kata ülejäänud köögiviljaseguga. 

Kalla peale rõõsk koor – köögivili peaks olema peaaegu kaetud. Puista peediroale veidi riivsaia või leiba või piparkoogipuru.

Küpseta 200° ahjus umbes tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldne ja köögiviljad küpsed.

NIPP! Vormiroa võid kasvõi paar nädalat varem valmis küpsetada ning sügavkülma ootele panna. Serveerimisele eelneval õhtul tõsta külmkappi sulama ning soojenda 180° ahjus umbes pool tundi.

Mina kasutasin keedupeeti- kes jõuaks küll oodata toore peedi valmimist argiõhtul? Ja pilt tuli jälle sellesse ämbrisse, nagu kõik teised- arusaamatu plöga...











 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar