Lehed

neljapäev, 27. veebruar 2014

Jamie radadel

Olen seda küll vist juba öelnud, kuid- Jamie Oliver on vaieldamatult mu lemmik! Ta telesaated on väga mängulised- tundub, et sips siit ja saps sealt ja maitsev roog valmibki! Ning kõik retseptid, mida talt proovinud olen on maitsvad. sel korral ajakirjast Jamie- talvine köök (nr 8)

Spagetid baklažaani & tomatiga.

4 sl oliiviõli
1 sibul, sektoriteks
2 küüslauguküünt
3 loorberilehte
1 tl vürts
1 sl tumedat suhkrut
1 sl palsamiäädikat
2 baklažaani (1 cm kuubikuteks)
800 g tomateid kooritud ja hakitud (või 2 x 400 g purki tomatitükke)
2 sl päikesekuivatatud tomatite püreed
500 g spagette
2 sl röstitud seedermänniseemneid
peterselli

Õli pannile. Prae selles madalal temperatuuril sibul, küüslauk, loorber, vürts, suhkur ja palsamiäädikas. Lisa baklažaanikuubikud, sega hästi ja kuumuta keskmisel kuumusel veel 2 minutit. Sega juurde tomatid ja - püree. Aja keema ja lase 20 min podiseda.
Keeda teises potis spagetid al dente´ni. Kurna ja sega kaste hulka. Maitsesta, kougi välja loorber ja puista peale seemneid ja peterselli.
 
Mul vürtsi polnud- panin tavalist pipart. Ja koguseid vähendasin ka poole võrra, et jälle nädal aega sööma ei peaks.
Kõrvale sai söödud kaua madalal temperatuuril küpsetatud liha (6 tundi 120 kraadi juures haudepotis)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar