Lehed

pühapäev, 2. veebruar 2014

Lihaga või lihata?

Reede õhtul arvas Aldis, et püüa vähem süüa teha- et me esmaspäeval jälle midagi kaasa vedama ei peaks. Ausõna- püüdsin...

Kalakaste.

(Kööginurk 2014/2)

1 kg kala
2 kl vett
4 tomatit
200 g seeni
sibul
küüslauku
2 sl jahu
loorberit
maitserohelist

Pane kalatükid loorberi ja soolaga keema. Prae pannil seened, sibul, küüslauk ja kooritud tomatid. Lisa jahu. Kalla kaste kalatükkidele.

Kõrvale tegin Jamie röstkartuleid, nii nagu jõuluteks. Lubasin neid teha seni, kuni neid keegi enam ei
taha. See kord oli jõuludest saati teine- ja kadusid nagu mutiauku.


 

 

 

 

 

 

 

 

Petekakotletid.

sellest kogusest tuli  8 kotletti

250 ml kuuma keedetud vett
2 muna
2 tassi (250 ml tass) kiirkaerahelbeid
1 kanamaitseline puljongikuubik
soola
pipart
hakitud tilli
kurkumi
sibul hakitult peeneks
paar küüslauguküünt pressitult
natuke riivsaia
ning paneerimiseks riivsaia

Lahusta puljong keedetud vees, lisa kaerahelbed, muna ja muu ained, sega kokku. Pooleks tunniks külmkappi ja siis vormi kotletid, riivsaiast läbi ja pannile.
Kalapuljongiga saab ka päris tõsised kalakotletid..


Internet on imeline. Selle retsepti leidsin algselt näoraamatu õhtusöögiideedest. Olin paadunud lihasööjana vägagi skeptiline, aga oh imet! Tegin laupäeval katseks 1 portsu. Sai otsa. Väga ruttu. Tegin pühapäevaks 2 portsu- sai otsa. Väga ruttu! 
Aldis pani kahe saibi poole vahele ja nii vitsutaski. Taali kes arvas laupäeval, et tee jah homme uued- tee rohkem, saan esmaspäeva hommikul süüa, sõi viimased veel õhtul ära.
Ja nii võtsime jälle kalasousti esmaspäeval kaasa...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar