Tan Chin.
500 g basmatiriisi250 g maitsestamata jogurtit
1 muna
800 g lambaliha vms
ingver
1 sidruni mahl
2 punast sibulat
1 kimp peterselli
2 1/2 tl jahvatatud vürtskööment
1 1/2 tl jahvatatud koriandrit
Tükelda liha ja prae koos sibulaga pruunistumiseni. Siis kalla peale nii palju vett, et kataks ja keeda 1, 5 tundi tasasel tulel kaane all- kuni saab lusikaga murendada. Siis keeda veel, et vesi pakseneks kastmeks, lisa petersell.
Pese riisi külma veega. Keeda riis poolpehmeks. Kurna ja loputa veega, lase nõrguda. Sega muna, sidrunimahl ja jogurt. Sega see segu riisiga. Määri ahjupott õliga. Aseta 1/2 riisist poti põhja ja vajuta kinni. Sellele liha segu. Kata riisiga. Ahju 1 tunniks 190 kraadi juurde. Võib katta kaanega või fooliumiga. Küpsenult peab olema kuldne ja krõbe.
Serveeri jogurti, peterselli ja granaatõunaseemnetega.
Jamie käskis veel valmis roa poti külma vette kasta ja vormi taldrikule välja kummutada, aga mina kartsin, et mu vana malmpott seda küll üle ei ela. Oli hea ka potist süües.
Rosinatega kringel koorese kattega.
6 kl jahu1/2 kl +1 spl. suhkrut
2 muna
100 g võid
1 kotike vanillisuhkrut
300 ml piima
11 g kuivpärmi või 30 g pärmi
Täidis:
250 g toorjuustu (sulatatud juustu)
2 spl 33% koort või 100 g hapukoort
150 g tuhksuhkrut
Segage tainaks käesoe piima, pärm, 1 tl suhkrut ja 2 kl sõelutud jahu. Lase 1 tund soojas kohas eelkerkida. Lisa muna, sulavõi , vaniljesuhkur ja ülejäänud suhkur. Kõik hoolikalt segada ja lisada sõelutud jahu. Sõtkutud tainas peaks olema pehme ja kergita uuesti soojas kohas 1 tund. Kui kerkinud, sõtku veel korra ja lase kerkida.
Siis rulli taigen laiali, määrib pehme võiga, puista üle suhkruga ja kata kaneeli ja rosinatega (või muude täidistega- rosinad + kirss ja kaneel + suhkur või lihtsalt mooniseemned).Keera rulli ja lõika viiludeks, lao pannile kõrvuti
Lase enne küpsetamist soojas 20 minutit kerkida. Seejärel küpseta 25 minutit 200 kraadi juures.Soojadele kuklitele vala kaste , mis on valmistatud toorjuustu, koore või hapukoore ja tuhksuhkuru segamisel.
Taigna segamise- kergitamise jätsin leivamasina hooleks. Kui õigesti mäletan, siis oli see programm 8- taigna segamine 1, 5 tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar