Olen pikalt plaaninud bataadist midagi valmistada. Pole aga ette võtnud, peljates kallist hinda ja juttusid, et maitseb nagu külmavõetud kartul. Nüüd, peale proovimist, võin öelda- veel magusam. Kui ta toorelt oli nagu kaalikas, siis kees ikka väga magusaks. tegin tast putru.
Bataadipudru
4 bataati
100 ml koort
soola, pipart
Koorisin ja keetsin bataadid. Lisasin koore ja maitseained ja tampisin pudruks.
Üllatav oli, et selline magus asi sobis kokku hapukapsaga.
Bigos e Poola jahimehe kahekapsapada kolme lihaga
1 värske kapsas
1 kg hapukapsast
700 g sealiha
400 g toorvorste
400 g sinki
1 sibulat
1 pudel lager tüüpi õlut
soola, pipart
1 sl kadakamarju
1 sl köömneid
1 sl punet
Tükelda sealiha ja sink ja eemalda toorvorstid kestast. Kuumuta pannil õli ja prae selles sibul ja kõik lihad. Prae ka kapsas kergelt. Aseta kõik suurde potti ja hauta 2- 3 tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar