Lehed

pühapäev, 11. oktoober 2015

Nädalavahetuse hoidistamised

Tänu sõbrale seisis nurgas kott suvikõrvitsatega. Proovisin teistsugust hoidistamist. Retseptid netiavarustest.

Põnev möögen

4,5 tassi suvikõrvitsat
 2 tassi rohelist (toorest) tomatit
 3 suurt paprikat
 1 suur sibul
 1/3 tassi meresoola
 3 tassi 6% äädikat
 1,5 tassi suhkurt
 1 tl marineerimisvürtse (misiganes see ka on)
 1 tl sinepiseemneid
 1/2 tl kurkumit
 2 küüslauguküünt

Sega riivitud/tükeldatud suvikõrvits, -tomat ja sool kausis, peale pane 3 tassi jääkuubikuid ning lase seista 3 tund, kurna. Lisa ülejäänud ained, hauta 15 minutit.
1 tass= 240 ml
1/3 tassi = 80 ml

Kuna jääd polnud, siis jätsin selle etapi vahele. Hoidsin vedelikuga tagasi pannes maitse järgi 30 % äädikat.

Suvikõrvitsa ikra

3 kg suvikõrvitsaid, riivituna
300-500 gr tomatipastat (seda kraami tasub tuua Keskturult, kus müüakse seda juustulettides ja kaaluga. Selline hea tugeva maitsega ja olematu hinnaga tomatipasta. Sama maitsega on ka näiteks M&S double concentrated tomato purée, mis on hinna poolest paraku kordades kallim. Tavaline supermarketi tomatikaste - nt Itaalia päritolu -on lahjem)
1 klaas suhkrut
1 klaas õli (võib vähem, ehk umbes 1 dl)
2 spl soola
5-6 tšillipipra kauna 

1-1,5 klaasitäit küüslauguküüsi riivituna või hakituna 
Tilli, peterselli, koriandrit
Maitse järgi veel 1 spl äädikat ja 1 tl jahvatatud musta pipart.

Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit, siis lisa tomatipasta, küüslauk, sool, suhkur, hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda ca 20-30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa veel soola-suhkrut-haput. 

Kui eesti keelsest blogist retsepti näppasin, oli ta nimi - Üks mõnus vürtsikas salat suvikõrvitsast. Hoidist keetes hakkas ta aga üha enam meenutama kabatšoki ikrat, mida mäletan lapsepõlvest. Oh üllatust- vene keeles ta seda ka oli. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar