Põnev möögen
4,5 tassi suvikõrvitsat
2 tassi
rohelist (toorest) tomatit
3 suurt
paprikat
1 suur
sibul
1/3
tassi meresoola
3 tassi
6% äädikat
1,5
tassi suhkurt
1 tl marineerimisvürtse
(misiganes see ka on)
1 tl
sinepiseemneid
1/2 tl
kurkumit
2
küüslauguküünt
Sega riivitud/tükeldatud suvikõrvits, -tomat
ja sool kausis, peale pane 3 tassi jääkuubikuid ning lase seista 3 tund, kurna.
Lisa ülejäänud ained, hauta 15 minutit.
1 tass= 240 ml
1/3 tassi = 80 ml
Kuna jääd polnud, siis jätsin selle etapi vahele. Hoidsin vedelikuga tagasi pannes maitse järgi 30 % äädikat.
Suvikõrvitsa ikra
3 kg suvikõrvitsaid, riivituna
300-500 gr tomatipastat (seda kraami tasub tuua
Keskturult, kus müüakse seda juustulettides ja kaaluga. Selline hea tugeva
maitsega ja olematu hinnaga tomatipasta. Sama maitsega on ka näiteks
M&S double concentrated tomato purée, mis on hinna poolest
paraku kordades kallim. Tavaline supermarketi tomatikaste - nt Itaalia päritolu
-on lahjem)
1 klaas õli (võib vähem, ehk umbes 1 dl)
2 spl soola
5-6 tšillipipra kauna
1-1,5 klaasitäit
küüslauguküüsi riivituna või hakituna
Tilli, peterselli,
koriandrit
Maitse järgi veel 1 spl äädikat ja 1 tl jahvatatud musta pipart.
Riivi suvikõrvitsad
ning keeda neid umbes 15 minutit, siis lisa tomatipasta, küüslauk, sool,
suhkur, hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas.
Keeda ca 20-30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral
endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa veel
soola-suhkrut-haput.
Kui eesti keelsest blogist retsepti näppasin, oli ta nimi - Üks mõnus vürtsikas salat suvikõrvitsast. Hoidist keetes hakkas ta aga üha enam meenutama kabatšoki ikrat, mida mäletan lapsepõlvest. Oh üllatust- vene keeles ta seda ka oli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar