Sain kotitäie supikonte ja loomulikult pidin sellest puljongit keetma. Puhastasin kontidelt liha ja oligi pool potti supile sobilikku materjali. Tuhlasin veidi Toidutares ja leidsin intrigeeriva pealkirjaga supi. Ei lasknud end sellest segada, et tegu kanalihaga- sealiha on ka suupärane.
Gourmante võlusupp
200 g | Kalamata oliivid | |
1 tl | Palsamikreem | |
100 g | Päikesekuivatatud tomat | |
2 tk | Tomat | |
3 tk | Porgand | |
1 tk | Punane paprika | |
1 tk | Sibul | |
3 vart | Varsseller | |
400 g | Kidney oad (konservist) | |
400 g | Purustatud tomatid (konservist) | |
3 lehte | Loorber | |
2 suurt küünt | Küüslauk | |
3 tk | Kanakoib | |
0.5 sl | Suhkur | |
1 tl | Sool | |
0.5 tl | Kuivatatud tüümian | |
Värske petersell |
Samal ajal valmsita supipõhi. Selleks lõigu ülejäänud porgandid, paprika ja 2 varssellerit ning pane pannile koos 1 tassi vee ja 1tl ekstra neitsioliiviõliga. Kuumuta 15 minutit nii, et vesi keeks ja aurustuks.
Lõika päikesekuivatatud tomatid, tomat, sibul ja küüslauk ning lisa supipõhjale ja sega läbi. Kuumuta segu pannil 10 minutit, maitsesta palsamikreemi, soola, suhkru ja tüümianiga ning lisa purustatud tomatid.
Võta valminud puljongi seest ära porgand ja seller – neid enam ei kasutata. Kanakoivad puhasta, eemalda nahk ning lõika liha tükkideks. Pane kanaliha ja supipõhi potti puljongi sisse keema. Lisa kidney oad ja Kalamata kivideta oliivid ning loorberilehed.
Keeda veel 10 minutit ja ongi valmis! Serveeri värske peterselliga. Ütle Gourmante ja naudi!
Taali kokkas kah veidi- tegi muffineid.
Šokolaadi- juustukoogimuffinid
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,25 tl soola
125 g võid
2,5 dl fariinsuhkrut
2 muna
1,25 dl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1,5 dl piima
TÄIDIS:
300 g toorjuustu
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
Sega kuivained suures kausis. Vahusta toasoe või fariinsuhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega vahu hulka kakao ja vanill. Lisa piim ja kuivained ning sega ühtlaseks.
Täidiseks vahusta toasoe toorjuust suhkrute ja munadega. Vooderda muffinipanni pesad pabervormidega ja täida poolenisti taignaga. Tõsta igasse pessa 2 sl täidist. Siis tõsta peale ühele poole tainast ja teisele poole täidist. Küpseta 175 kraadises ahjus 25 minutit või kuni on küps.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar