Itaaliapärane läätse- oliivipasta
1 sibul
2 sellerivart
1 väike kimp basiilikut
2 küüslauguküünt
125 ml punast veini
1/4 tl punaseid tšillihelbeid
peotäis kivideta musti oliive
400 g purk ploomtomateid
200 g kirsstomateid
400 g köögiviljapuljongit
100 g pruune läätsesid
2 sl punaveiniäädikat
500 g trofie´sid (peeneid makarone)
75 g Pecorino riivjuustu
Prae suurel pannil hakitud sibul, seller, basiilikuvarred ja küüslauk. Hauta 10- 15 minutit. Kalla pannile vein, aja keema ja keeda paar minutit. Lisa tšilli, oliivid ja kõik tomatid, puljong. Aja keema ja lisa läätsed, maitsesta. Vähenda kuumust, kata kaanega ja aeg- ajalt segades hauta tunnike, kuni kaste on paks ja läätsed pehmed. Võta kaan pealt ja hauta veel tunnike, kuni on paksenenud. Lisa äädikas ja kui vaja vett. Umbes 15 minutit enne kastme valmimist keeda suures potis makaronid al dente. Sega kastmega ja kui vaja, lisa makaronide keeduvett. Puista üle riivjuustuga ja lisa basiilikulehti.
Retseptist panin kokku oma kiirema versiooni- kasutasin konservläätsi ja- tomateid. Et asi oleks eriti jumalavallatu- praadisin sisse 400 g veisehakkliha.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar