Lehed

pühapäev, 16. aprill 2017

Vedel pasha

Sel aastal panin miskit pashat tehes puusse. Retsepti leidsin Merrit Kiho artiklist Postimehe nädalalõpust. Hea lihtne. Aga kas oli riie liig paks või raskus kerge- vedelik ei eraldunud ja pasha jäi poolvoolavaks. Panin ta siis kaussi, lisasin maasika toormoosi ja katsin vahukoorega.

Keetmata pasha

400 g kohupiima

2 munarebu

1 sl vaniljesuhkrut

70 g võid

80 g suhkrut

1 dl vahukoort
70 g kollaseid rosinaid

poole sidruni riivitud koor ja mahl

peotäis mandlilaaste

Kaunistuseks:

riivitud valget šokolaadi

külmutatud mustsõstraid

marmelaaditükke

mandlilaaste

Vahustasin koore, suhkru ja munad ja segasin kõik kokku.
Valasin segu marliga kaetud sõelale, keerasin marli otsad üle pasha. Sõel, millel oli taldrik koos raskusega, läks omakorda kausi kohale külmkappi ööpäevaks nõrguma.

Serveerimiseks kuumutasin pasha alusele, muidugi eemaldasin ka marli ja kaunistasin käepärasega – valge šokolaad, mustsõstrad, marmelaad, mandlilaastud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar