Sel aastal panin miskit pashat tehes puusse. Retsepti leidsin Merrit Kiho artiklist Postimehe nädalalõpust. Hea lihtne. Aga kas oli riie liig paks või raskus kerge- vedelik ei eraldunud ja pasha jäi poolvoolavaks. Panin ta siis kaussi, lisasin maasika toormoosi ja katsin vahukoorega.
Keetmata pasha
400 g kohupiima
2 munarebu
1 sl vaniljesuhkrut
70 g võid
80 g suhkrut
1 dl vahukoort
70 g kollaseid rosinaid
poole sidruni riivitud koor ja mahl
peotäis mandlilaaste
Kaunistuseks:
riivitud valget šokolaadi
külmutatud mustsõstraid
marmelaaditükke
mandlilaaste
Vahustasin koore, suhkru ja munad ja segasin kõik kokku.
Valasin segu marliga kaetud sõelale, keerasin marli otsad üle pasha. Sõel, millel oli taldrik koos raskusega, läks omakorda kausi kohale külmkappi ööpäevaks nõrguma.
Serveerimiseks kuumutasin pasha alusele, muidugi eemaldasin ka marli ja kaunistasin käepärasega – valge šokolaad, mustsõstrad, marmelaad, mandlilaastud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar