-4 suvikõrvitsat
2 muna
50g mandlijahu
3spl riivitud parmesani
1/2tl kuivatatud tüümiani
1/2tl kuivatatud oreganot
1/2tl kuivatatud basiilikut
1/4tl küüslaugupulbrit
kosher soola ja musta pipart
Määri küpsetuspaber kergelt rasvaga.
Lõika suvikõrvits pikkupidi sektoriteks ning kuivata majapidamispaberiga, et saada välja liigne niiskus.
Sega suures kausis mandlijahu, parmesan ja kõik maiseained.
Teises kausis klopi lahti munad.
Kasta suvikõrvitsa sektorid muna sisse ning seejärel mandlijahu segu sisse.
Pane suvikõrvitsad küpsetuspaberile ning küpseta 220 kraadi juures 12-15 min kuni need on kuldsed ja krõbedad.
Serveeri suvikõrvitsa friikaid tomatikastmega ja naudi!
Kuna munasegu ja kõrvitsat jäi veel üle, siis segasin sinna veidi jahu ja praadisin lihtsalt pannil.
Grossi poes oli allahinnatud paneeritud lihatükke. Nii kana, kui siga. Kahmasin kotid endale ja praadisin nad läbi. Peale tegin marinaadi:
Marineeritud liha marinaad.
2 l vett
1 porgand
1 sibul
3 tera nelki
1 tükk kauna või 1/2 tl kaneeli
5 tera vürtsi
1 tl pipart
1 loorberileht
3 sl soola
2 sl suhkrut
4 sl äädikat
Tükelda porgand ja sibul ratasteks. Lisa kõik maitseained ja keeda porgand pehmeks. Lisa äädikas. Maitse- kui miskit juurde vaja, siis lisa. Mina teen enamasti maitse järgi. kalla lihale ja lase marineeruda üle öö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar