Ükski aasta pole meil nii palju alõtšasid olnud! (Kuri kahtlus on, et ploomid on otsustanud välja surra ja nende pookealused võtavad asja üle)
Kuna moosi on juba eelmistest aastatest palju järel, siis otsisin millegi erilisema retsepti.
Alõtsa tšatni.
15 l alõtsat- keetsin ja ajasin läbi sõela.
200 g rosinaid
3 kg suhkrut
1 pk ingveripulbrit
1 väike pakk sinepipulbrit
1 pk teravat paprikapulbrit
1 pk magusa paprikapulbrit
3 sl köömneid
5 sl soola
150 g punaseveini äädikat
Kõik segamini ja läbikeenult purki. Nüüd ootan 2 nädalat, et korralikult läbimarineeruks. Kogus ikka röögatu. Loodan, et süüa ka kõlbab...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar