Lehed

laupäev, 17. august 2013

Kokates laupäeval


 
 

Laupäeviti on tore, et saab ette võtta midagi töömahukamat.
Hommikusest raadioprogrammist jäi kõrvu sinepi- mee- tillikastme kiidulaul. Ostma ei jõudnud, aga netiavarustest leidsin retsepti-
 
SINEPI- MEE- TILLIKASTE
1 suurem ja kollasem munakollane
1 tl Dijoni sinepit
1 spl vedelat mett
2 spl valge veini äädikat
100 ml (oliivi)õli
Sega munakollane sinepi ja meega, lisa pidevalt segades äädikas ning vispelda viimaks sisse õli, kuni on moodustud ühtlane ja kreemjas emulsioon. Puista sisse peotäis värsket hakitud tilli.
Vist panin veidi palju äädikat, aga eks peab originaali soetama, et aru saada, palju puusse läks. Selle sisse võiks kasta näituseks sellist snäksi-
 
                                                                                  VIINERISNÄKS
1 cup maisijahu
1 cup nisujahu
 1/4 cup suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
 1 vahustatud muna
1 1/2 cup petti
 1 spl õli
 1 tl mett
10 viinerit
10 puidust grillvardad
 1 CUP = 2,36 DL
 Võta paraja suurusega pott ja kuumuta õli.
Sega suures kausis maisijahu, jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega kokku.
Seejärel lisage lahtiklopitud muna, pett, õli ja mesi. Segage kokku. (Taigen peaks olema veidi paksem kui pannkoogitainas)
Eemalda viinerid pakist ja pühi kuiva salvrätikuga üle (taigen jääb paremini külge) Torka viinerid varraste otsa.
Vala taigen pikka joogiklaasi. Hoia vardast ja kasta viiner taignasse. Liigne tainaslase ära tilkuda.
 Aseta viinerid kuuma õli sisse ja hoia vardast. Vajadusel keera külge. Küpseta 2-3 minutit või kuni kõik küljed on kuldpruunid.
 Eemalda vorstid õlist ja aseta salvrätikutele nõrguma.
 
Tainas oli väga mõnus. Edaspidi võiks sellest ka ilma viineriteta õlis palle küpsetada või äkki hoopis tavalisi pannkooke?
 
Ja kuna mu saviahi sellist kuumust, et pitsat küpsetada veel ei saavutanud (loodetavasti niiskusest), aga pitsapõhjatainas oli valmis ja kukeseened metsast koju toodud-
 
 Tavaline hakkliha- kukeseenepitsa.
 
 

Tavaline pitsatainas

355 ml sooja vett
7 g kuivpärmi
1 tl suhkrut
385 g jahu
38 g manna
75 ml õli
1 tl soola
 
 
 
Katteks praetus sibul, kukeseened, hakkliha, ketsup, juust.
 
Ja ikkagi meeldib mulle rohkem muretaignalaadsel põhjal pitsa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar