Ostsin kokku vajaliku kraami (arvestasin, et koguse omahind tuli napilt 15.-€!) ja edasine oli vaid näpuosavus.
Keetsin Veski Mati pudruriisi nagu toidutares keegi soovitas.
Sushi- riisi keetmine.
1. Sõelal külma veega
üleloputamisest piisab täiesti. Pärast loputamist tuleks riis 30 min külma
vette seisma jätta- terad imavad vett sisse ning muutuvad tunduvalt heledamaks.
2. Nõruta terad, kalla paksupõhjalisse potti ning kalla peale nii palju vett, et terad oleksid HÄSTI NATUKE kaetud, vett peaks põhimõtteliselt riisiga võrdselt olema.
3. Lase riisil maksimumkuumusel keema tõusta, keera kuumus maha, aseta potile kaas peale ning jäta riis 20 min järelvalmima.
4. Eemalda pliidilt, kata pott rätikuga ja kaanega ning lase riisil paarkümmend minutid tõmmata ja jahtuda. Riis peaks jahtuma kehatemperatuurini.
5. Kalla riis suuremasse kaussi ning maitsesta meelepärase koguse riisiveiniäädika, soola ja suhkruga (mina panen alati huupi maitse järgi).
2. Nõruta terad, kalla paksupõhjalisse potti ning kalla peale nii palju vett, et terad oleksid HÄSTI NATUKE kaetud, vett peaks põhimõtteliselt riisiga võrdselt olema.
3. Lase riisil maksimumkuumusel keema tõusta, keera kuumus maha, aseta potile kaas peale ning jäta riis 20 min järelvalmima.
4. Eemalda pliidilt, kata pott rätikuga ja kaanega ning lase riisil paarkümmend minutid tõmmata ja jahtuda. Riis peaks jahtuma kehatemperatuurini.
5. Kalla riis suuremasse kaussi ning maitsesta meelepärase koguse riisiveiniäädika, soola ja suhkruga (mina panen alati huupi maitse järgi).
Tulemus oli nii kleepuv, et raskusi oli ta näppude küljest lahti saamisega. Ülejäänud oli juba valiku küsimus.
Panin täidiseks-
keedumuna
makrat
toorjuustu
rohelist sibulat
vürtsikilu
praetud kukeseeni
kurki
paprikat
Väga atraktiivse olemisega esimese korra kohta.
Aldis küll keeldus neid söömast, kui oli marineeritud ingverikausist suu punni ajanud ja see ei osutunudki soolakalaks :)
Ja pulkadega söömine õnnestus ka paremini, kui lootsin- pealegi ei pidanud pärast kahvleid pesema.
Ja nende jaoks, kes sushit põlgavad- tegin dolmasid. Muuseas- ka neid saab sojakastmesse pista ja pulkadega süüa.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar