Lehed

laupäev, 30. november 2013

Kõrvits

Nädalavahetused on suurema kokkamise tähe all. Alati. Sel korral polnudki plaanis midagi küpsetada, aga Taali vaatas kaneelipakki ja küsis kaneelirulle. Nii sõtkuski leivamasin usinalt tainast ja mina panin seni vormiroa ja kartulipudru hakkama.

Hernestega kartulipuder.

Kartulid
pakk külmutatud herneid
sibul
sool
piim

Koori ja keeda kartulid, tambi nuiaga pudruks, lisa piim, sool, sibulatükid ja kõige lõpuks herned (neid ei tasu enam eriti tampida). Kust retsept pärit- ei mäleta, aga kuskil söömaajal seda kartulipudru varianti kunagi pakuti.

Kõrvitsa- hakkliha vorm.

Selle toidu algupärane retsept oli veidi teisem- kasutati suvikõrvitsat. Aga mulle meeldib muskaatkõrvits.

kõrvitsat
500 g hakkliha
450 g tomateid (unustasin...ja asendasin tomatipastaga)
1 sibul
2-3 sl tomatipastat
200 g juustu
2 muna
200 g hapukoort
sool, pipar
õli praadimiseks

Praadisin sibula jka hakkliha. Lisasin tomatipastat. Panin kõrvitsatükid ja hakklihasegu vaheldumisi ahjupotti. Maitsestasin. Kallasin üle hapukoore- muna seguga. Kõige otsa riivitud juust. 180 kraadi juures ahjus 30 minutit.

Kui siis leivamasin lõpetas pärmitaina tootmise oli käes sauna aeg ja mingeid rulle polnud aega vorpida. Proovisin netist leitud taignakujundamist. Tulemus oli küll huvitav, aga liiga saiane- eks pean rohkem harjutama.







 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar